Dvojica košarkaša Lejkersa zaražena koronavirusom

NBA tim Los Anđeles lejkersi saopštili su da su dvojica njihovih košarkaša zaraženi koronavirusom.

Lejkersi sumnjaju da su se igrači zarazili tokom meča sa Bruklinom, u čijem su taboru četvorica igrača bili pozitivni na testiranju. Meč sa Netsima bio je poslednji koji je tim iz Kalifornije odigrao, pre nego što je NBA liga prekinuta.

"Nakon saznanja da su četiri košarkaša Bruklin netsa bili pozitivni na testiranju na koronavirus, naš tim testiran je na isti, sa razlogom jer su bili izloženi virusu tokom utakmice sa Netsima 10. Marta", navodi se u saopštenju Lejkersa.

"Jezeraši" nisu naveli koja dvojica igrača su zaražena.

"Saznali smo da su dvojica košarkaša Lejkers zaraženi koronavirusom. Obojica su asimptomatični, nalaze se u karantinu i pod negom su timskih doktora", dodaje se u saopštenju.

Potvrđeno je da Džavel MekGi nije jedan od zaraženih, a na centra tima se sumnjalo jer je asmatičar, a samim tim i jedan od najosetljivijih na koronavirus.

"Svi članovi i igrači Lejkersa zamoljeni su da nastave samoizolaciju, kao i da imaju konstantnu brigu o svom zdravlju, uz stalnu komunikaciju sa klupskim medicinskim timom"

"Zdravlje naših igrača, organizacije, navijača i svih pogođenih ovom situacijom je primarno. Kao i uvek, cenimo podršku naših navijača. Prijatelja i porodica i želimo svima koji su zaraženi virusom, brz oporavak", zaključuje se u saopštenju.