Čitaj mi!

Prvi Kolumbijac u crno-belom - Kolorado na pozajmici u Partizanu

Kolumbijski vezni fudbaler Andres Kolorado igraće na pozajmici u Partizanu u narednih godinu dana, saopštio je beogradski klub.

Andres Kolorado će u Partizanu nositi dres sa brojem 13. Kolumbijac je ranije danas prošao lekarske preglede, a potom je potpisao ugovor sa klubom iz Humske.

Kolorado (24) je igrač kolumbijske Kortulue, a od 2019. do 2021. igrao je za Deportivo Kali i Sao Paolo.

Za reprezentaciju Kolumbije je prošle godine odigrao jednu utakmicu i postigao jedan gol.

Kralj: Ne sumnjam da će nam dati kvalitet

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj kaže da je uveren da će kolumbijski fudbaler biti veliko pojačanje za crno-bele.

"Očekujem da će da bude veliko pojačanje. Apelujem na navijače Partizana da imaju strpljenja za Kolorada, ali ne sumnjam da će nam dati kvalitet i da će naši mladi fudbaleri imati šta od njega da nauče. Želim da se zajedno radujemo uspesima Partizana", rekao je Kralj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kralj ističe da su crno-beli mesecima pratili veliki broj igrača i da su dobro analizirali Kolorada, kojeg krasi agresivnost i dobro čitanje igre.

Kolorado: Nisam mogao da odbijem ponudu Partizana

Fudbaler iz Komlumbije je istakao da će svojim iskustvom i igrom pomoći Partizanu.

"Zahvalan sam na mogućnosti koja mi je pružena, da igram u ovako velikom klubu. Nadam se da ću igrati dugo godina u Partizanu. Biće mi motiv više da dobro igram za Partizan, pošto sam prvi Kolumbijac u ovom klubu", rekao je Kolorado.

Kolumbijac je imao ponude iz Argentine, ali je odlučio da nastavi karijeru u Partizanu.

"Nisam mogao da odbijem ponudu Partizana, pošto želim da se dokažem u Evropi. Partizan je poznat klub u Južnoj Americi. Znam da se Partizan i Zvezda bore za prvo mesto u Srbiji. Znam kakav je rivalitet dva kluba, ali verujem da će Partizan da dobije naredni derbi", rekao je Kolorado.

Naveo je da je jedan deo prošle sezone propustio zbog povrede i naglasio da jedva čeka da zaigra za Partizan.