Čitaj mi!

Milojević o Mačvi: Trenutak da se rad pretoči u dobru igru, najbitnija je psihologija

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da će "crveno-beli" igrati u najjačem mogućem sastavu protiv Mačve u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Crvena zvezda će u četvrtak od 16 sati igrati sa Mačvom u Šapcu.

"Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i rezultate u kontinuitetu. Najbitnija je psihologija, jer to je kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 odsto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se", rekao je Milojević, preneo je zvanični portal FK Crvena zvezda.

Istakao je da je Crvena kvalitetniji tim od Mačve.

"Mačva je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović. Tako da, kada je reč o pripremi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima", naveo je Milojević.

Naglasio je da će "crveno-beli" u najjačem sastavu izaći na teren.

"Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra", dodao je Milojević.

Rekao je da napadač "crveno-belih" Kalifa Kulibali vredno radi na treninzima.

"Profesionalac je i shvatio je da mora u Zvezdi da se "pogine" za svaku loptu na treningu, a potom i na utakmici. Došao je u periodu kada je trebalo da pomogne, to je i učinio u Novom Pazaru, ali fizički nije bio na očekivanom nivou. Aleksandar Pešić je prvi napadač, Kulibali je tu da bude pomoć. U jednom trenutku nije moglo, ali sad sve bolje izgleda i uz podršku svih u ekipi, biće sve bolji", smatra Milojević.

Fokus na prekidima

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda mora biti ubojitija na prekidima.

"Bavimo se prekidima, tražimo ko nam je najbolji izvođač u trenutku. Mislim da imamo kvalitet da budemo ubojitiji u tom segmentu i da ranije otvaramo utakmice. Kada je reč o penalima, vežbamo ih kad god imamo prostora da to radimo. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, jer su penali lutrija i lično imam loša sećanja na njih. Mislim da sam samo jednom, i to poslednji put, dobio meč na penale", naveo je trener Crvene zvezde.

Osvajač "duple krune" će do kraja polusezone deset puta gostovati i odigrati četiri meča na svom terenu.

"Nezgodno je što nećemo biti pred našim navijačima i neće ih biti u tom broju kao na Marakani, ali gde god da igramo, zvezdaši su većina. Raspored takmičenja je takav, tu su i odložene utakmice, a moramo da "namestimo" glavu da je i gostujući teren domaći, jer imamo podršku kao kod kuće. Ne treba da se opterećujemo gde, već kako igramo", istakao je Milojević.

Pohvalio je igre reprezentacije Srbije.

"Rano je da se procenjuje kada je reč o reprezentaciji na Svetskom prvenstvu. Ne volim da izlazim sa stavovima, ali igraju dobar i atraktivan fudbal. Atmosfera je dobra i zaista imamo sijaset kvalitetnih igrača, pre svega u ofanzivnom delu, tu su Vlahović, Mitrović, pa i Jović koji je sjajan igrač. Po mom mišljenju je najbitnije da se (na Svetskom prvenstvu u Kataru) prođe grupa, a onda je sve moguće. Nismo se proslavili na velikim takmičenjima, zbog toga je bitno da "izađemo" iz grupe, zaključio je trener Zvezde.