Čitaj mi!

Dejan Stanković podneo ostavku, Miloš Milojević novi trener Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestio je javnost da je Dejan Stanković podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Zvezda je dodala i da će Miloš Milojević biti novi trener šampiona Srbije.

"Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je Dejan Stanković danas podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba našeg kluba", naveli su crveno-beli. 

Stanković se pozdravio sa svima u klubu i zahvalio na uspešnoj saradnji, a potom obrazložio svoju odluku.

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada posle trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspeo da pružim ono što sam najviše želeo. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najlepši deo fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvek sam osećao njihovu podršku. Baš zato sam odluku da odem doneo kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Verujem da su godine uspeha tek pred klubom, a ja ostajem uvek tu za moju Zvezdu, uvek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", objasnio je svoju odluku Dejan Stanković.

Stanković napušta funkciju šefa stručnog štaba Crvene zvezde kao osvajač duple krune, dok je u Evropi uspeo da dovede crveno-bele do osmine finala Lige Evrope. 

"Fudbalski klub Crvena zvezda se zahvaljuje Dejanu Stankoviću na dosadašnjem radu i svim rezultatima. Vrata Crvene zvezde će za Dejana Stankovića uvek biti otvorena jer je on deo našeg kluba", dodaju iz Zvezde.

Dejana Stankovića na klupi Zvezde naslediće Miloš Milojević, potvrdili su crveno-beli.

Milojević je bio asistent upravo Stankoviću u Zvezdi u periodu od 2019. do 2021. godine.

Srpski 39-godišnji stručak je potom vodio Hamarbi, pa Malme.