Čitaj mi!

Sem Alardajs napušta Vest Bromvič Albion

Sem Alardajs je izjavio da će se povući sa mesta šefa stručnog štaba Vest Bromvič Albiona na kraju sezone.

"Big Sem" je ovo objavio posle poraza njegovog tima, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu, od Vest Hema u sredu.

Alardajs je došao u klub u decembru, nakon što je Slaven Bilić dobio otkaz, ali nije uspeo da spasi klub iz Midlandsa od povratka u drugi rang takmičenja. Ovo je prvi put da je Alardajs, trener sa velikim stažom u engleskom fudbalu, ispao iz lige.

"Vest Bromvič Albion mi je velikodušno ponudio da ostanem i naredne sezone, što pokazuje ambiciju ovog kluba. Nakon razmatranja, međutim, odlučio sam da ne prihvatim".

Alardajs ima reputaciju trenera koji zna kako se timovi vraćaju iz neprijatnijih situacija i loših pozicija na tabeli, ali je tim ovoga puta preuzeo u veoma lošem stanju. Vest Bromvič je pobedio samo u jednoj od 13 uvodnih utakmica sezone.

Nakon vezanih pobeda u aprilu, koja je uključivala i triumf od 5:2 protiv Čelsija u Londonu, delovalo je da Alardajs ponovo može da ponovi uspeh.

Međutim, poraz od 3:1 od Arsenala 9. maja definitivno je vratio Vest Bromvič u Čempionšip, drugi put u četiri sezone.

"Bio sam više nego rad da posavetujem upravu kluba u vezi sa mojom zamenom. Do tada, u duelu sa Lidsom, pokušaćemo da na najbolji mogući način završimo sezonu i osvojimo štp je moguće više bodova", zaključio je Alardajs.