Čitaj mi!

Finale definitivno u Istanbulu, po 4.000 navijača oba tima na stadionu

Finale Lige šampiona definitivno će biti odigrano u Istanbulu 29. maja, iako su u Turskoj zbog kovida posebne mere na snazi, ali i bez obzira na to što u finalu igraju dve ekipe iz Engleske.

U jednom, istina kratkom periodu, postojale su spekulacije da bi London, odnosno Vembli, mogli da budu alternativna lokacija igranja finala. Osim što je to protivno ustaljenoj praksi očuvanja integriteta takmičenja (osim u posebnim slučajevima, propozicije takmičenja unapred dogovorene moraju biti ispoštovane do kraja), problem bi bio i organizacioni jer je u istom periodu zakazano finale plej-ofa Čempionšipa.

Uefa je objavila da će finale biti igrano u Istanbulu nedvosmisleno, kao i da će se uraditi sve da se obezbedi dolazak određenog broja navijača Čelsija i Mančester Sitija.

"Turska je u lokdaunu do 17. maja, ali to nama ne smeta. Radimo sa turskom federacijom i tamošnjim vlastima kako bi svi koji dođu na finale bili bezbedni. Zdravlje je naš najveći prioritet", navodi se u saopštenju Uefe.

Brojka koja se trenutno provlači kao moguća jeste po 4.000 navijača oba tima. Olimpijski stadion u Istanbulu može da primi 75.000 ljudi, a inicijalno je ideja bila da bude ispunjen do 50 odsto kapaciteta.

Jasno je, međutim, da shodno situaciji sa koronavirusom u Turskoj, trenutno, to ne deluje kao moguće.