Čitaj mi!

Klop: Reprezentacija, pa karantin – kazna za igrače!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop najavio je da će kazniti igrače koji žele da igraju za svoje reprezentacije, ukoliko posle toga moraju da budu smešteni u karantin. Nemac kaže da razume potrebe nacionalnih saveza, ali da želi da zaštiti igrače i interese kluba u vreme pandemije koronavirusa.

Liverpul ove sezone ima mnogo problema sa povređenim igračima, a nekolicina je bila i zaražena koronavirusom. Zbog toga menadžer Jirgen Klop ima stroga stanovišta kada je odlazak njegovih igrača na reprezentativnu pauzu u pitanju.

Engleska ima stroga pravila kada se radio o putovanjima u druge države, od kojih su pojedine na "crvenoj listi", što znači da je po dolasku iz njih obavezan desetodnevni karantin.

"Razumem potrebe nacionalnih fudbalskih saveza, ali živimo u teškim vremenima i ne mogu svi biti srećni. Moramo priznati da klubovi plaćaju igrače i oni moraju biti prioritet", rekao je, između ostalog, nemački trener.

U predstojećoj reprezentativnoj pauzi "crveni" bi mogli da ostanu deset dana bez igrača iz Brazila (Alison, Fabinjo, Firmino), Portugalije (Diogo Žota), ali i Afrikanaca Manea i Nabija Kejte, koji su svi reprezentativci svojih zemalja.

Stoga, Klop je najavio da će kazniti svakog igrača koji želi da igra za svoju reprezentaciju, a što bi za posledicu imalo desetodnevni karantin.

Fifa je ovoga puta stala na stranu klubova, koji nemaju oibavezu da puste svoje igrače u nacionalne timove, naročito ukoliko ih čeka karantin po povratku u zemlju u kojem zarađuju fudbalski hleb.

Ekipu Liverpula, osim utakmica u Premijer ligi, očekuje i revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga. Prvi meč "crveni" su rešili u svoju korist 2:0, utakmica je igrana u Budimpešti, a i dalje se ne zna gde će Liverpul biti domaćin u revanšu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">