Čitaj mi!

Italijanski mediji kritikuju Milan, hvale Zvezdu i zahvaljuju Donarumi i Bogu

Hvala Bogu što imamo Donarumu, samo je jedan od naslova italijanskih medija koji jutros komentarišu utakmicu Milana i Crvene zvezde. Svi italijanski mediji su saglasni da je Zvezda bila bolja od Milana i da je zaslužila da ide dalje.

Najčitaniji sportski list u zemlji Gazeta delo sport analizirao je meč Milana i Crvene zvezde izdvajajući samo dve pozitivne stvari – to što je Milan prošao u osminu i to što imaju supergolmana Đanluiđija Donarumu.

Sve ostalo je, po njihovom mišljenju, bilo loše i Milan ide dalje samo zahvaljujući golu koji je dao u Beogradu.

Oni dodaju da je Stankovićev tim u mnogim stvarima zaslužio da bude na mestu Milana i ide dalje. Milan je igrao sa igračem više, ali Piolijev tim treba da se trgne jer je vidljiv i mentalni i fizički umor, te tim igra sporo i na predvidljiv način. Gazeta smatra da sa ovakvom igrom Milan neće daleko stići.

Kalčomerkato piše da je Milan prošao dalje uz izuzetnu muku, a Gazeta podvlači da je Stankovićev tim mučio Milan do samog kraja.

Navijači Milana su besni na tim a naročito na Romanjolija i Dalota, smatrajući da treba da se saberu i odmore. Ne nedostaju ironični komentari na društvenim mrežama.

"Romanjoli pravi haos čak i protiv Falčinelija i igrača iz Komore (divota!), zar je on bolji od Škrinjara?", glasi jedan od komentara, dok drugi ima dozu ironije.

"Budi kao Romanjoli. Poštuj socijalnu distancu!"

Na tapetu je bio i Diogo Dalot, momak koji je stigao iz Mančester junajteda.

"Dalota ćemo u junu poslati nazad u Veliku Britaniju."

Donaruma je u četvrtak proslavio rođendan poklonivši Milanu odličnu odbranu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">