XII Memorijal RTS u malom fudbalu

Igrajmo za 16

Sport spaja i inspiriše, oplemenjuje i podstiče. Zbog njegove suštinske humanosti i lepote, Radio-televizija Srbije je izabrala da se upravo sportskim aktivnostima, iz godine u godinu, seća imena i životnog dela kolega tragično nastradalih u bombardovanju zgrade RTS-a, 1999. godine.

Od 2000. godine, igramo mali fudbal i baš tako, jednostavno, loptom i takmičenjem na sportskom terenu čuvamo uspomene na: Aleksandra Deletića, Branislava Jovanovića, Slavišu Stevanovića, Jelicu Munitlak, Dragana Tasića, Dragorada Dragojevića, Tomislava Mitrovića,  Kseniju Banković, Dejana Markovića, Milana Joksimovića, Milovana Jankovića, Nebojšu Stojanović, Sinišu Medića, Darka Stoimenovskog, Slobodana Jontića i Ivana Stukala.

Memorijalni turnir u malom fudbalu Radio-televizije Srbije ove godine beleži 12. izdanje. Od običnog susreta nekolicine zaposlenih zaljubljenika u fudbal na RTS-u, baš na dan pogibije kolega, 23. aprila sada već davne 2000. godine, „igra za 16" je prerasla u ozbiljan turnir u malom fudbalu, koji već dve godine ima međunarodni karakter.

Kako su godine prolazile, tako je raslo i interesovanje za turnir i van RTS-a. Sve je veći broj kolega iz drugih medija, naših poslovnih prijatelja i partnera, ljudi dobre volje, koji sopstvenim učešćem žele da doprinesu da se taj tragičan datum u istoriji medija ne zaboravi, i koji prijavljuju ekipe za učešće.

Ove godine, na 12. Memorijalnom turniru RTS-a „Igrajmo za 16" učestvovaće 35 ekipa. Od tog broja, pet je iz inostranstva: Holandije, Austrije, Rumunije, Nemačke i Republike Srpske. Finale turnira održaće se u subotu, 16. aprila, od 17.55, na terenima Sportskog centra "Voždovac" na Banjici. Kvalifikaciona takmičenja počinju već 2. aprila i traju tokom vikenda, 9. i 10, aprila, na terenima „Posko arena" na Hipodromu, a 15. aprila se igra u sali Centra za sport i kulturu u Šumicama.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. apr 2011, 12:16) - anonymous [neregistrovani]

интернет страница?

Зашто један овакав догађај нема своју страницу на интернету?