Čitaj mi!

Težak udes Pavlovićevog timskog kolege na trci u Belgiji

Meksički vozač Raul Guzman, timski kolega Miloša Pavlovića, doživeo je težak udes zbog koga je prekinuta druga trka Lamborgini Super Trofeo takmičenja koja je vožena na stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji. Guzman je prebačen u najbližu bolnicu gde je zadržan radi dodatnih pregleda, dok su ostali učesnici u udesu nepovređeni.

U udesu su učestvovala čak tri automobila uključujući i automobil sa startnim brojem 41 posade Pavlović/Guzman, za čijim upravljačem je u tom trenutku sedeo meksički automobilista.

Do nesreće je došlo prilikom restarta trke, 15 minuta pre kraja, kad je Guzman tokom borbe za poziciju sa Čekotom i Đilardonijem izgubio kontrolu nad „hurakanom" na pravcu pred izlazak na čuveni „O'ruž" i velikom brzinom udario u ogradu, pri čemu se automobil bukvalno raspao. 

Đilardoni je nastavio trku koja je ubrzo prekinuta, a Čekoto je izašao nepovređen iz svog slupanog automobila. 

Guzmanu je, na žalost, bila neophodna medicinska pomoć, a na licu mesta je ustanovljeno naprsnuće kostiju leve noge. Po ukazanoj prvoj pomoći, mladi Meksikanac prebačen je u najbližu bolnicu radi detaljnih pregleda.

"Ovde u Belgiji stvari nisu bile povoljne za mene i moj tim. Na žalost, u drugoj trci smo imali jedan veliki incident koji je ozbiljno kompromitovao naše šanse u borbi za osvajanje titule. Ali to, u suštini, više nije bitno, s obzirom da je incident bio toliko veliki da su sve naše misli u ovom trenutku sa Raulom. Dobili smo informacije iz bolnice da je on u suštini OK, da nema ozbiljnije povrede i to je jedina bitna stvar u ovom trenutku. Posle svega šta se dogodilo, jedva čekam da vidim svog kolegu i razgovaram sa njim. Naš sport je nešto zaista predivno, ali ponekad ume da bude i veoma opasan.", izjavio je Miloša Pavlovića posle incidenta.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">