Kad nema prave, dobra je i virtuelna Formula 1

Beliki broj vozača F1 odlučio se da za vreme pauze u takmičenju, izazvane pandemijom koronavirusa, oproba svoje umeće u virtuelnom voženju bolida. Poslednji koji nije odoleo takvom izazovu je Sebastijan Fetel.

Iako važi za nekog ko nije aktivan na društvenim mrežama, ili onog koga Esport preterano zanima, vozač Ferarija Sebastijan Fetel oprobao je svoje umeće u vožnji virtuelne formule.

"Nisam imao simulator sve do pre par dana, pa samim tim nisam ni bio u iskušenju da ga koristim. Ipak, mnogo sam slušao o njemu i rešio sam da mu dam priliku", izjavio je Fetel.

Nemački vozač ima 40 godina i uz Kimija Raikonena najstariji je u Formuli 1.

"Iskreno, ne predviđam sebi karijeru u virtuelnom voženju, gledam na to kao na vid zabave. Uspem u slobodno vreme da odigram neku igricu, ali pošto imam decu, to sigurno nije prvo na listi šta mogu i treba da uradim", rekao je Fetel koji ima troje dece.

Fetel je izjavio kako postoji interesovanje o produžetku saradnje sa Ferarijem, sa kojim mu ističe ugovor na kraju sezone.

"Interesovanje postoji, nadam se obostrano, ali ostaje da se vidi u narednom periodu kako će se razvijati situacija", izjavio je Fetel.

Pošto su čak sedam trka Formule 1 otkazane zbog panedimje koronavirusa i nije poznato kada će takmičenje biti nastavljeno, veliki broj vozača odlučuje se da vreme u karantinu provede u simulatoru bolida u virtuelnom svetu.

Fetelov kolega iz Ferarija Šarl Lekler osvojio je virtuelnu Veliku nagradu Vijetnama na debitantskoj trci koju je organizovala Esport Formula 1.

Aleksander Albon, Maks Verstapen, Lando Noris, Antonio Đovinaci, Džordž Rasel i Nikolas Latifi samo su neki od poznatih vozača Formule 1 koji su se takođe otisnuli ka virtuelnoj igrici.