Lazović: Nisam prilazio zelenoj zastavi, mi smo jedan narod

Rukometni reprezentativac Crne Gore Vuk Lazović, sin čuvenog srpskog glumca Danila Lazovića, izjavio je da su zlonamerne tvrdnje da je pobedu protiv Srbije na EP slavio sa "zelenom komitskom zastavom" i poručio da su Srbi i Crnogorci jedan narod.

"U mom srcu mi smo jedan narod. Meni je majka Crnogorka, otac mi je Srbin. Volim obe države isto. Ja sam Srbin koji igra za Crnu Goru. Volim Crnu Goru i Srbiju. Nikada nikoga nisam provocirao i nikada neću. To što je sada takva situacija, što neki ljudi odozgo nameću takvu situaciju, manipulišu nama sportistima", rekao je Lazović za portal Balkan Hendbol.

Kako je naveo, da nije bilo zelenih dresova, verovatno bi se drugačije gledalo na tu utakmicu.

"To je opet politika, neću da ulazim u to, jer me ne zanima. Momke nisam hteo da ostavim na cedilu i da kažem da neću da igram. Oni su za mene braća, prihvatili su me kao svog. Doživljavam ih kao svoje. Izašli smo na teren, pobedili, proslavili. Nikoga nisam provocirao, niti mahao zastavom", rekao Lazović.

On ističe da je svestan šta bi mahanje zelenom zastavom moglo da proizvede i da joj zato nije ni prišao.

"Moj otac je bio veliki Srbin, znam ko je on, znam ko sam ja i cela moja porodica. Baš iz tog razloga nisam želeo da dođe do bilo kog kontakta i provokacije. Osuđujem laži koje su iznete povodom te situacije, a koje su naštetile mom prezimenu i porodici", poručio je Lazović, koji je rođen u Beogradu i bio je omladinski reprezentativac Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 00:28) - Dule [neregistrovani]

Čist obraz.

Bravo majstore tako govori zdrav um,bez mržnje I nepoštovanja.Pobediliste ,čestitam,I život ide dalje.

(utorak, 14. jan 2020, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Aman

Pustite coveka na miru ja nas nije mogao da igra negde mora

(utorak, 14. jan 2020, 18:50) - anonymous [neregistrovani]

Nema osude

Nedostaje osuda zelene zastave. Otkud ona tu. Ta zastava je fasisticka i nije joj bilo tu mesto. Biti pored zastave ili je drzati skoro da je svejedno.

(utorak, 14. jan 2020, 18:37) - марко [neregistrovani]

част

"Мој отац је био велики Србин", али си ти мали Србин. У то немој да имаш сумњу!