Vojska Srbije i vrhunski sportisti na istom zadatku

Sloboda, nezavisnost, ponos, ali i porodične vrednosti kakve su zdrav život i sport. To su osobine i ciljevi kojima bi svaki vojnik morao da teži. Teži i pobedama na sportskim takmičenjima. Kako se međusobno bodre i motivišu sportisti i vojnici i kako će funkcionisati Sportska jedinica Vojske Srbije i reprezentacija Vojske Srbije za Jutarnji program RTS-a govorili su major Nebojša Đuković iz Odeljenja za sport Univerziteta odbrane, Dimitrije Grgić, pripadnik Sportske jedinice i reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović-Anđušić.

"To je sad nešto novo, mada smo mi u principu navikli na takmičenje, borimo se uvek i trudimo da predstavimo državu u što boljem svetlu", rekao je Grgić i dodao da potiče iz vojničke porodice i da uniforma i sve što uz to ide za njega nije strano, te je rado prihvatio poziv u vojnu reprezentaciju.

Rado je poziv prihvatila i Ivana Maksimović-Anđušić, reprezentativka Srbije u streljaštvu i osvajačica srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012.

"Meni je cela ova priča zanimljiva i zaista mi je velika čast da budem deo vojne reprezentacije. Samo oblačenje uniforme prvi put je bilo jedinstveno za mene i neponovljivo. Zamišljala sam kako bi to bilo i onda mi se ostvarilo i zaista sam presrećna", rekla je Ivana.

Major Đuković poručuje da je bavljenje sportom i dužnost i obaveza svih pripadnika Vojske Srbije.

"Naši vojnicu su dodatno motivisani kada mogu da sa našim najboljim sportistima da se pripremaju, treniraju i takmiče se, zajedno", rekao je on.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 11. avg 2019, 15:27) - anonymous [neregistrovani]

Podrška

Mene motiviše njihova radost i spremnost! Navijam i radujem se pobedama