Куглашки спектакл на Тргу: Може ли да падне светски рекорд?

Велики атлетски спектакл у бацању кугле "Добаци до 22", у склопу промоције Светског дворанског првенства у Београду, биће одржан данас од 18.00 на Тргу републике, уз учешће двојице најбољих такмичара данашњице - Американаца Рајана Краузера и Џоа Ковача.

Краузер је олимпијски шампион из Рија, Ковач светски првак из Дохе прошле године, обојица су у сјајној форми и према најавама није немогуће да у Београду "нападну" светски рекорд Рендија Барнса (23,12) из 1990. године.

На митингу је требало да наступи и најбољи српски куглаш Асмир Колашинац, али је одустао из једноставног разлога што након "прележане короне" још није спреман да буде на истом нивоу са најбољима на свету.

"Пореметила ме је корона, нисам још ухватио ритам тренинга, брзо се уморим, па сам одлучио да се не такмичим. Ови момци су тренутно два-три метра испред мене, најбољи су на свету и заиста верујем да има шансе да баце светски рекорд", рекао је Колашинац.

Краузер је истакао да је први пут у Београду и да је срећан што може да се такмичи.

"Стварно је прелеп град, људи су врло љубазни, пробали смо локалну храну и стварно је било занимљиво. Обишли смо и Трг и срећан сам што ћемо моћи да прикажемо људима ову дисциплину. Такође, драго ми је да ће се овде одржати Светско првенство у дворани 2022.године"

Ковач је посебно нагласио чињеницу да ће се такмичење одржати на Тргу републике.

"Такмичење на градском тргу, на необичном месту за нас је додатни изазов. Радујем се", истакао је он и признао да је, упркос забрани супруге, пробао ћевапе и да су изузетно укусни.

Митинг на београдском Тргу републике одржава се од 18 сати.