Бацачи кугле из Дохе за РТС: Спремни смо за финале

Репрезентативнци Србије у бацању кугле, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић, боре се за финале Светског првенства у Дохи.

Пласирањем на Светско првенство у атлетици Армин Синанчевић остварио је највећи успех у каријери.

"Нисам изненађен пласманом у Доху, ове године бележио сам доста резултата близу норме, што ме је и довело до тога да је оставарим. Апсолутно сам заслужио да се нађем у друштву најбољих светских бацача", рекао је Синанћевић.

Армиру Колашинцу ово је пето Светско првенство, а на три је ушао у финале.

"Конкуренција у бацању кугле је никад јача, можда и најјача дисциплина на овом првенству. Норма за финале је 20.90 метара и сигуран сам да ће је бар десеторо пребацити. Надам се да ћу и ја бити један од њих, јер сам мотивисан и наступам без икаквог притиска", рекао је Асмир.

Синанчевић представља нову, младу и перспективну генерацију атлетичара, а на Светско првенство отишао је као вицешампион Балкана.

"Доказао сам да се могу борити са притиском и остварити јако добре резултате на великим такмичењима. Надам се да ћу ући у финале, јер на тренинзима имам дањине преко кавалификационе норме", истакао је Армин Синанчевић.

Првенство у Дохи окарактерисали су екстремни временски услови и висока влажност ваздуха.

"Врућине су несносне, око 40 степени је током целог дана, али оно што нама највише смета је влажност ваздуха од око 85 одсто, те је субјективан осећај као да има 50 степени", истакао је Колашинац.

Светско првенство почело је у периоду када већина атлетичара завршава своју сезону или је већ на паузи.

"Сезона је била напорна, високо постаљена норма изискивала је од свих да правимо два шпица током сезоне. Други проблем је што је већина спортиста тада на паузи, а сад морамо подићи форму на максималан ниво", рекао је Колашинац.

Квалификације у бацању кугле су од 18.20 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар