Град дао пуну подршку организацији СП у дворани 2022

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио да је Град Београд дао пуну подршку организацији атлетског Светског првенства у дворани 2022, за шта је кандидатуру поднео Атлетски савез Србије. Након успешно организованог Европског првенства у дворани у марту 2017, следећи логичан корак у развоју атлетике у Србији јесте организација светског првенства.

Весић је упутио писмо председнику Светске атлетске федерације ( ИААФ) Себастијану Коу, у којем се каже да Град подржава и гарантује организацију оваквог такмичења у Београду и да је сагласан са датумом такмичења од 11. до 13. марта 2022. године, пренео је Беоинфо.

Након успешно организованог Европског првенства у дворани у марту 2017, следећи логичан корак у развоју атлетике у Србији јесте организација светског првенства. Уколико нам се догађај додели, спремни смо да подржимо организацију из наше надлежности и способности, као и са два милиона долара финансијског доприноса за буџет Светског дворанског првенства који ће се одржати у Београду у Штарк арени. Обавештавамо Светску атлетску федерацију да је Град Београд дао пуну подршку организацију овог догађаја, рекао је Весић.

Заменик градоначелника је прецизирао да би Светско првенство у дворани био највећи атлетски догађај икада одржан у нашој земљи. Очекује се учешће више од 200 земаља, хиљаду атлетичара, хиљаду представника медија, 50.000 гледалаца и више од 140 милиона ТВ публике.

број коментара 0 Пошаљи коментар