Шпановићева скаче за финале Дијамантске лиге

Српска атлетичарка Ивана Шпановић покушаће на квалификационом митингу у Бирмингему да обезбеди пласман на финални митинг Дијамантске лиге.

Ивана Шпановић тренутно дели девету позицију са Јамајчанком Хиклинг и Аутралијанком Ананг на листи досадашњих учесница квалификационих минига.

Солидним наступом и победом, у за њу не тако јакој конкуренцији, обезбедила би наступ на финалном митингу Дијамантске лиге. 

Шпановићева има најбољи резултат у каријери и други најдаљи овосезонски скок од пријављених такмичарки.

Током сезоне, српска атлетичарка је више пута истицала да је до светског првенства у Дохи занима само подизање форме, која је на митингу у Мађарској била на нивоу скока од 6.80 метара.

Поред Иваниног наступа, дициплина у скоку удаљ биће занимљива и због чињенице да се такмиче две вишебојке, златна и сребрна са последњег Европског првенства у Берлину.

Нифи Тиам из Белгије и Британка Катарина Џомсон-Томсон, чије ривалство је увек занимљиво у вишебоју. Томсонова је у каријери била близу границе од седам метара, а ове сезоне скочила је 6.68, док је Тиамова ове године скочила лични рекод од 6.67 метара.

Остале дисциплине митинга

У спринту ће на 100 метара наступити мушкарци, а на 200 метара жене.

Трком на 200 метара завршава се програм, а стаза до стазе биће три атлетичарке које су у каријери истрчале испод 22 секунде. Светска првакиња Дафни Шиперс, европска шампионка Дина Ашер-Смит и Шона Милер-Уибо.

До спринтерских дисциплина пажња ће бити усмерена на бацање копља за мушкарце и окршај Немаца, јединих који имају преко 92 метра.

Анреас Хофман и Томас Ролер смењивали су се на лидерској позицији, а Хофман је тренутно водећи у генералном пласману.

Атлетичарке ће наступити још на 800 метара, 100 метара са препонама, скоку с мотком и бацању диска, док ће мушкарци наступити на 400 метара и 400 метара са препонама.

Наредни митинг Дијамантске лиге је у Паризу 24. августа.

број коментара 0 Пошаљи коментар