Српски атлетичари оштећени у Скопљу

На атлетском турниру у Скопљу репрезентацији Србије одузето је освојено прво место и пролаз у виши ранг. Одлуком судија наша штафета дискфалификована је у последњој трци чиме је Србија остала без првог места и пласмана у виши ранг.

У последњој дисциплини 4x400м мушка штафета требало само да заврши трку, јер смо пре тога имали три бода предности и сваки освојен бод би нам донео прво место.

Последња измена у штафети, Бошко Кијановић, дисквалификован одлуком судија, након контакта у финишу са атлетичаром из Молдавије.

Кијановић је у финишу трке одгурнуо Молдавца који му је ушао у стазу, вероватно желевши да спречи налет нашег тркача. Наш атлетичар стигао је први на циљ и већ почео да слави али су  судије, након што су прегледале снимак, донеле одлуку да се наша штафета дисквалификује.

Наша делегација моментално је уложила жалбу али до промене одлуке није дошло.

Након свега, атлетичари Србије одлучили су да се не појаве на церемонији доделе медаља.

На ову велику неправду реаговао је директор атлетског савеза Србије Слободан Бранковић који је на свом Инстаграм налогу изјавио да никада није доживео овакву неправду.

"У атлетици сам 40 година, никада до сада нисам доживео такво понижење као данас у Скопљу захваљујући људима који мрзе мој спорт као ИТО делегат из Финске, који је брутално дисквалификовао чланове српског тима како би обезбедили победу комшијама са Исланда", написао је Бранковић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. авг 2019, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

komsije

Ovo jeste nepravda, ali interesantan je komentar:
“Finski sudija je to uradio zbog “komsija” sa Islanda.”
Nekome ocigledno geografija nije jaca strana.
Ako pogledate mapu videcete da Finska I Island nisu ni blizu, a kamoli komsije.
Cak je po googl-u od Finske do Islanda 2200 km a od Finske do Srbije 2017!
Nase komsije Finci nas unistili zbog, njima dalekih Islandjana

(понедељак, 12. авг 2019, 19:48) - Biciklista [нерегистровани]

Prodane duše

Podrška atletičarima i direktoru Brankoviću. Treba da prijave Finskog delegata svim mogućim instancama a drzava Srbija i Olimpijski komitet pruže maksimalnu pomoć u tome. Inače Moldavski takmičar je zasluzio diskvalifikaciju.

(понедељак, 12. авг 2019, 18:38) - anonymous [нерегистровани]

Sudije u Skoplju

Poput sudija u Hagu. Srbima drastične kazne...