Атлетичари на висини задатка у Боросу

Успешан дан за јуниоре на првенству Европе. Славко Стевић се пласирао у финале скока увис, као и Бошко Кијановић на 400 метара, док се Тихомир Ђорђевић пласирао у полуфинале на 400 метара са препонама. Михајло Мандић остао је без полуфинала на 200 метара.

Бошко Кијановић је поставио лични рекорд у квалификацијама на 400 метара од 47.05 секунди, пласиравши се у финале као трећепласирани из своје групе. 

Занимљивост ове дисциплине на Европском првенству је да није било полуфиналне трке, већ су се 23 такмичара борила за директан пролаз у финале.

„Квалификације су одлично прошле, нисам се уопште чувао, јер је то било неопходно за улазак у финале", рекао је Бошко за РТС.

У финалу ће трчати у првој стази. 

„Веома сам мотивисан за финале, иако сам дао максимум данас, имам снаге за минимум још један лични и што бољи пласман на првенству Европе", рекао је Бошко.

Славко Стевић се скоком од 2.09 метра такође пласирао у финале.

"Очекивао сам да ћу морати да скочим бар 2.15 за финале, посто више од 12 такмичара има тај лични рекорд или више. У финалу очекујем лични, можда и медаљу", рекао је Славко. 

Сви учесници скока увис су се идентичном висином као Славко пласирали у финале.

У трци на 400 метара са препонама, Тихомир Ђорђевић се као трећепласирани директно пласирао у полуфинале.

„Имао сам добар преглед осталих такмичара испред себе, покушао сам да не трошим превише снаге за директан пролазак у полуфинале", рекао је Тихомир. 

Пулен Милана Шолаје, члан Војводине, сутра ће трчати у првог групи у осмој стази. 

„Покушаћу да се директно пласирам у финале, јака је група у којој трчим, тако да није искључена могућност да се и са четврте позиције нађем у финалу", истакао је Ђорђевић.

Михајла Мандића, члана Црвене звезде, повреда је ипак спречила за бољи пласман на 200 метара на првенству Европе. Забалежио је 32. место.

број коментара 0 Пошаљи коментар