„Делфини“ отпутовали на Светско првенство

Иако ће се прва утакмица са Црном Гором играти тек 15. јула, Светско првенство, које се ове године игра у Јужној Кореји, је за нашу ватерполо репрезентацију већ почело. Селектор Дејан Савић и 13 првотимаца отпутовали су на припреме у Јапан, где ће у наредним данима тренирати са најбољим тимом земље „излазећег сунца“.

"Добро ће нам доћи тај рад. Бићемо седам дана у Јапану, а онда се селимо у јужнокорејски Квангџу. Млада смо екипа, али то не значи да немамо амбиције. Србија увек игра исто, видећемо до ког пласмана ће нас то довести овог пута", рекао је капитен Милош Ћук.

Најмлађи су задужени за додатну опрему, Јакшић и Драшовић о свему воде рачуна.
„Најважније је да сам се одморио. Била је напорна сезона. Знам да ће селектор сада да појача темпо. Верујем да ћемо достојно да представљамо Србију", казао је Јакшић.

После браће Пијетловић, поново ће на једном оваквом такмичењу у нашем тиму играти браћа - Страхиња и Виктор Рашовић. Старији Страхиња је дебитант, а Виктор већ има искуство са Светског првенства у Будимпешти од пре две године.

„Многи причају да немамо никакав императив и да смо свој циљ за ову годину остварили. Међутим, сви имамо свој унутрашњи притисак и потребно је да се са њим изборимо", истакао је Страхиња Рашовић.

Селектор Дејан Савић уобичајеним досеткама прави атмосферу. Жели да његови пулени без страха дочекају велики испит. Подсећа и на дружење дан раније када су старији репрезентативци, који су сада на одмору, дошли да подрже нови састав.

„То је та атмосфера коју негујемо, прави гест. Нису морали да дођу и подрже наше момке, али су осетили тренутак. Волим тај тим, тај дух и те пријатеље који су увек са нама", додао је Савић.

Уследило је обавезно сликање. Након тога млада Србија отиснула се на Светско првенство, туру до Јапана, седмодневне припреме и одлазак брзим возом у Јужну Кореју.

Наши ватерполисти ће на путу дугом 26 дана, током којег ће прећи готово 25.000 километара и боравити у три државе и пет градова.

број коментара 0 Пошаљи коментар