Одбојкаши за РТС: Ово је сан сваког спортисте, хвала вам

Одбојкаши Србије, освајачи златне медаље на ЕП у Паризу, изјавили су за РТС на балкону Скупшине града Београда да су пресрећни што је народ у великом броју дошао да прослави титулу, као и да је овај дочек био њихов сан када су почињали да се баве спортом.

Дражен Лубурић изјавио је да је дочек на балкону круна каријере ових одбојкаша.

"Сваки спортиста ово сања када почиње са каријером, ово је једна од круна нашег рада и успеха. Утакмица полуфинала са Француском била је доста напета и знајући наш историјат против њих у претходној деценији, том мечу се морало приступити више од 100 одсто да би се победило. Што се тиче одмора, сви добијемо од 5-7 дана, ја ћу добити само два због клупских обавеза, али прославићемо како треба", рекао је Лубурић.

Тим менаџер Слободан Бошкан рекао је да му је драго што је пре три недеље прихватио позив селектора Ковача.

"Морам да кажем да је ово за мене било сјајно искуство, када ме је Боба звао био сам скептичан да ли ћу бити на нивиоу задатка, али сада ми је драго што сам прихватио. Провео сам сјајно ово време радећи са играчима и стручним штабом. Многи су упоређивали моју генерацију и ову данашњу, али свака нова генерација доноси нови квалитет, сјајни су ови момци и као људи и као играчи. О селектору немам довољно речи хвале. Ковач води рачуна о свему, ако се победи у једној мајици, у тој се игра и следећи меч, цело ЕП смо провели у мајицама исте боје, то су важни детаљи иза сваког човека", закључио је Бошкан.

Александар Атанасијевић рекао је да је освајање медаље још драже, јер је дошло као изненађење.

"Нико од нас није очекивао ово од самог такмичења, сећам се железничке станице и мог брата који је рекао да верујем у ову генерацију. Велика захвалност сваком играчу, члану стручног штаба, пуно смо радили за ово, а ово је највећа сатисфакција за једног спортисту", рекао је Александар.

"Први и једини пут сам био 2011. сада имам мало више искуства, одушевљен сам тиме колико људи је пратило ово првенство и одбојку генерално. Ми играмо за њих", додао је Атанасијевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар