Ковач за РТС: Србија мора да буде увек фаворит, хвала играчима на овом осећају

Селектор одбојкашке репрезентације Србије која је у Паризу освојила злато на ЕП, Слободан Ковач, гостујући у Београдској хроници захвалио се играчима и изјавио да Србија увек мора да иде на медаљу.

Селектор је изјавио да се много тога десило у протекла 24 часа.

"Не знам шта се дешава, велика је еуфорија настала после свега, вероватно нико није очекивао, па смо изненадили све"

Када је долазио на клупу репрезентације, наводило се да је атмосфера у расулу, што како каже Ковач није био случај.

"Рекли су ми да је мало времена, питали да ли ћу моћи да урадим нешто, као да је било расуло и да сам ја спасилац, а то уопште није тачно. Знао сам са којим играчима располажен, каквог су квалитета, три недеље испале су довољне за злато", рекао је Ковач.

Селектор је рекао да Србија, сходно квалитету играча увек мора да буде фаворит за медаљу.

"Генерално нам у спорту нам не одговара да смо фаворити, можда евентуално они из сенке, онда буде лепше и слађе. Србија у одбојци не може да не буде селекција која не иде на медаљу, то мора на сваком такмичењу, имамо добре играче који су у клубовима и светској одбојци ведете и нормално је да су очекивања велика", рекао је Ковач.

Познат по енергији и срчаности, Слободан Ковач се код доделе медаља захвалио и поклонио својим играчима.

"Да се разумемо, то је била захваност њима, за ово злато, омогућили су ми да будем у прилици да водим репрезентацију, водио сам Иран, Словенију, али ово је нешто друго, своја земља, у прилици сам да будем на крову Европе. Ипак, ја сам мали шраф, а они ти који успехе стварају на терену и нормално је да покажем захвалност".

"Ми смо били испред скупштине, али било је то давно, нисам се у међувремену пео на балкон, нисам имао прилике. Пратио сам нашу одбојку и био сам упућен у све, што се тиче балкона, кажу да је осећај феноменалан, нешто за чим спортиста жуди", додао је Ковач.

Ковач је изјавио да још увек није одлучио са супругом где ће на одмор. 

"Ја сам неколико клубова руских одбио јер ми се нешто није допало тамо, иако су услови феноменални, био сам без клуба. И онда је било, шта ћемо после Европског, али онда морамо да сачекамо ове пријеме и церемоније па да одлучимо", закључио је Ковач.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. сеп 2019, 21:15) - Бог нам дао да будемо Срби [нерегистровани]

Србија мора да буде увек фаворит

Зато што смо најлепши, зато што смо најјачи, зато јер смо најбољи. ;)

пс
Не дамо те, земљо Србијо!