Васа Мијић за РТС: Сви смо били селектори када су одбојкаши играли лоше

Васа Мијић, некадашњи репрезентативац Србије у одбојци, у гостовању на РТС-у је рекао да је пресрећан што је актуелна генерација освојила злато на Европском првенству. Наш тим је у недељу савладао Словенију и дошао до европске круне у Паризу.

Србија је до титуле дошла победом над Словенцима са 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

Он је прво честитао женској селекцији која је пре неколико недеља направила увертиру за овај успех.

"Морам да искористим прилику да честитам и девојкама, оне су направиле фантастичан успех, потврдиле су злато које су освојиле раније. Објединиле су га са светским златом и надам се да ће то наша нека екипа поново учинити. Увек причамо да нешто не може да се понови, али опет буде. Треба да верујемо у то", рекао је Мијић за РТС.

Потом се осврнуо на чету селектора Слободана Ковача.

"Наравно, и одбојкаши су нас много обрадовали, можда нисмо сви веровали у то... Ако причам у своје име, потенцирао сам причу да екипа може да дође до медаље и требало је само да се сложе неке коцкице како би се дошло у борбу за медаљу."

Некадашњи либеро националног тима навео је да је злато из Париза изузетно значајно за српски спорт.

"Тешко је било прогнозирати да то може да буде злато, да се не правим паметан, али сам био убеђен да можемо да дођемо до златне медаље. Обрадовали су нас најсјајнијим одличјем и сви смо били веома срећни. Позитивно сам то доживео због нашег спорта, одбојке, деце која то гледају, целе наше Србије - земље која се радује, због њих лично јер знам колико им значи, због претходних такмичења на којима су мало слабије играли, па смо их ставили у други план и шири круг фаворита. Тада смо сви били селектори...", закључио је Мијић за РТС.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. сеп 2019, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Све честитке!

Све честитке одбојкашима и селектору. Све честитке и пређашњем селектору који је такође дао свој допринос у претходним годинама. Осврнуо бих се и на кошаркаше и њиховог селектора који су у тандему били сјајни у претходном периоду и мало мање сјајни на последњем првенству. Мало ротације и опет успеси. Желим им свима медаље на ОИ.