Шампионска размена позитивне енергије

Одбојкашице и одбојкаши Србије срели су се на аеродрому Никола Тесла и пожелели једни другима све најбоље у предстојећим надметањима на којима ће представљати своју земљу. Одбојкашице ће 14. до 29. септембра учествовати на Светском купу у Јапану, а одбојкаши су отпутовали за Брисел на Европско првенство.

Одбојкаши Србије почињу такмичење на Европском првенству у Белгији и први меч у Б групи Европског првенства играће у Бриселу против Немачке у петак, 13. септембра од 15 часова.

Све преостале утакмице одиграће у Антверпену, а противник у другом мечу је селекција Словачке у недељу од 18.30. Трећи меч играће у понедељак против Шпаније од 20.30, а четврти меч на ЕП изабраници Слободана Ковача ће одиграти у среду против Белгије (20.30). Последњу, пету утакмицу у групи играће у четвртак против Аустрије. 

Женска одбојкашка репрезентација Србије, готово у исто време од 14. до 29. септембра, учествоваће на овогодишњем Светском купу у Јапану, где су прошле године по први пут постале шампионке планете.

Светске и европске шампионке играће заједно са домаћом селекцијом, Русијом, Холандијом, Кином, Корејом, Камеруном, Кенијом, Сједињеним Америчким Државама, Доминиканском Републиком, Бразилом и Аргентином.

Пласман на Светском купу нема утицаја на пласман за Олимпијске игре, али се бодује за ранг листу ФИВБ.

Првих пет кола ће се одиграти у Јокохами и Хамамацуу, наредна три у Сапороу и Тојами, док ће мечеви последња три кола бити у Осаки.

број коментара 0 Пошаљи коментар