Дачић уручио дипломатске пасоше одбојкашицама Србије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше трофејним српским одбојкашицама и стручном тиму репрезентације.

Репрезентативке Србије добиле су нове путне исправе после бројних, пре свега златних, медаља на многим такмичењима. Дачић је рекао да је то начин да се држава симболично одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији.

"Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали", рекао је Дачић.

Одбојкашице су захвалиле министру и изразиле наду да ће држава и даље подржавати спортисте, будући да је овим чином држава показала степен вредновања њихових достигнућа и начина на који представљају земљу у свету.

"Ово је један заиста леп гест државе и поласкана сам што сам добила дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу, а ми ћемо се потрудити да оправдамо улогу амбасадора наше државе и да будемо најбоље и највредније", рекла је Маја Огњеновић, капитен тима, у име свих одбојкашица које су добиле дипломатске пасоше.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. сеп 2019, 21:26) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Zaslužile su.