Читај ми!

Санси блокирани у финишу, Бакси изједначили у великом финалу

Преокретом у финишу меча екипа Милвокија дошла је до победе од 109:103 над Финиксом у четвртом мечу НБА финала, али и до укупног поравнања резултата у серији, 2-2. Одлична партија Мидлтона и блокада Адетокумба ”поништили” сјајно вече Букера.

Водили су гости из Аризоне током највећег дела меча, али је домаћа екипа ипак успевала да у сваком од четири квартала доће макар и до минималне предности.

Најбоље су Бакси очигледно сачували за крај, пошто су успели да из минуса од девет поена на самом старту последње деонице дођу до коначних ”плус шест”, и потпуног изједначења резултата у великом НБА финалу.

Најзаслужнији за то били су Јанис Адетокумбо и Крис Мидлтон.

”Грик фрик” овога пута није убацио 40+ поена, већ се зауставио на 26 уз 14 скокова, осам асистенција, три украдене лопте и две блокаде, од којих је једна била пресудна, пошто ју је извео на спектакуларан начин над центром гостију Диандре Ејтоном на 75 секунди пре краја, при резултату 101:99.

Крис Мидлтон је пак ”експлодирао” у поентерском смислу, пошто је убацио 15 од 33 упућена шута за укупно 40 поена.

На другој страни, слично вече са далеко бољим процентом шута (17 од 28) имао је Девин Букер, који је утакмицу завршио са 42 поена. Ипак, у недостатку понтерске помоћи од остатка велике тројке (поменути Ејтон свега шест поена, Крис Пол 10 уз лош шут из игре и чак пет изгубљених лопти), Санси нису имали снаге да изведу ”брејк”, иако су били веома близу.

Финална серија се сада враћа назад у врелу Аризону и ”Финикс Санс арену”, где ће се играти пети меч у ноћи између суботе на недељу од 03.00.