Читај ми!

Kокошков: Као да смо у квалитетном затвору, дошли смо да победимо

Селектор кошаркаша Србије Игор Kокошков рекао је да је циљ националног тима да оствари победе против Швајцарске и Финске у мечевима квалифиакција за Европско првенство 2022. године у Фибином "мехуру" у Еспу.

Српски кошаркаши већ су одрадили три тренинга у Финској, а екипа ће бити комплетна у петак, када се прикључи Марко Симоновић.

"Очекујемо Марка Симоновића да дође у петак, а сви остали су ту. Одрадили смо три тренинга, идемо корак по корак. Проблем јесте време. Овакав вид такмичења је нешто ново, пионирски подухват Фибе. Закључани смо у хотелу, свако од ова четири тима је на свом спрату, у једном мало бољем и квалитетнијем облику затвора смо. Али знамо зашто смо овде, дошли смо да репрезентујемо нашу земљу и кошарку", рекао је Kокошков на видео конференцији са новинарима из Србије.

Србија у суботу игра против Швајцарске, док ће у понедељак снаге одмерити са Финском.

"Момци су мотивисани, енергија је заиста добра. Швајцарска и Финска имају исти састав на окупу у свим утакмицама, а за нас је ту много нових имена. Много је нових ствари, информација и они су што се уиграности тиче испред нас. Нама мотиви не недостају, знамо што смо дошли овде. Даћемо све од све да најбољи начин репрезентујемо кошарку и репрезентацију. Дошли смо да победимо у обе утакмице и тако ћемо се и понашати", рекао је Kокошков.

Kокошков неће пропустити ни клупске ни репрезентативне обавезе, па ће се на кратко вратити у Истанбул како би у петак против Валенсије водио турски тим у 11. колу Евролиге, а након тога поново ће доћи у Финску.

"Није ми тешко. Прихватио сам се посла и у договору са људима из Савеза једини услов је био да присуствујем свим такмичењима и то се није променило. Ове квалификационе утакмице су веома битне за наш тим, свако такмичење националног тима је важно. Једино што ме брину јесу многи отказани летови. Логистика је била већи проблем него реализација свега тога", рекао је он.

"У контакту сам са људима из Савеза и Фенербахчеа. Надам се да ће срећа да ме послужи у смислу путовања. Све је организовано, али многе непредвидиве ствари се догађају. О томе не размишљамо, воз иде даље. Воз је национални тим, а ниједан тим се не базира на тренеру. Ја сам ту да доносим одлуке за ове момке, то је мој посао. Атмосфера, енергија, мотивација и све остало иде из свлачионице и момака. Ту ме тренутно ништа не забрињава", закључио је Kокошков.