Читај ми!

Загорац: Звезда дуго није имала овакав квалитет

Кошаркаш Партизана Раде Загорац био је задовољан издањем свог тима упркос поразу од Црвене звезде у 8.колу АБА лиге. Похвалио је игру вечитих ривала и истакао да је утакмица била врло квалитетна.

Црвена звезда је надиграла Партизан у хали спортова" Ранко Жеравица" са 86:85 у самом финишу меча.

"Била је ово квалитетна утакмица у сваком смислу те речи. Стиче се утисак да Звезда неколико година није имала оволики индивидуални квалитет, и то на свим позицијама. Имају по неколико одличних играча на свакој позицији и српемни су да у сваком тренутку направе превагу и буду меч-винери. Ми смо у мало ровитом издању приказали добру утакимицу јер смо остали у нашем систему и нисмо одустајали и када је Звезда имала двоцифрену разлику", изјавио је Загорац за ТВ Партизан после меча.

Партизан се неколико пута враћао после двоцифреног заостатка, а у финишу меча имао је и шут за победу.

"Оно на чему тренер Филиповски инсистира је играње у систему и то је наш разлог победе или пораза. То је врло поштено. Драго нам је што смо се вратили из великог заостатка и што смо били одлучни у незгодним моментима. Много ће нам користити предстојећи период у којем ћемо радом надокађујемо ситуацију коју тренутно имамо - четири победе и ову утакмицу за коју лично мислим да смо одиграли добро", рекао је крилни кошаркаш Партизана и додао:

"У финишу смо дозволили шест лаких поена, што је била превелика казна за овакав типутакмице. Превелики луксуз је дозволити такве пропусте", закључио је Загорац.