Читај ми!

Обрадовић: Химки није показао право лице

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је пред меч са Химкијем у Евролиги, да је руска екипа била погођена пандемијом коронавируса и да се зато није показала у правом светлу у досадашњем току сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Москву, где их у петак од 18 часова очекује меч шестог кола Евролиге са Химкијем.

Српска екипа отпутовала је у Русију у најјачем саставу, а током вечери ће тренирати у термину предвиђеном за одигравање утакмице.

"Химки у досадашњем току лиге и сезоне није показао ни право лице ни пун ростер, коначно су заједно, сем Стефана Јовића, цела екипа је на окупу. Верујем да ову утакмицу виде као прилику да се врате на неки колосек. Они су као екипа можда и најгоре погођени овим коронавирусом и свим последицама које носи", рекао је тренер Звезде Саша Обрадовић.

"Ми треба да размишљамо само о нама, и тај неки кондициони део, можда можемо физичком игром свих 40 минута да тражимо нашу шансу за победу. Химки је ако не екипа за Ф4, за Топ 8 сигурно јесте, такав је ростер, али понављам, ми имамо своје проблеме, адаптација Терија и Рочестија, период прилагођавања О'Брајанта, који је потребан уз несумњив квалитет који поседује. Потребно је време да се прилагоди екипи", додаје Обрадовић.

Утакмица између Химкија и Црвене звезде игра се у дворани "Митишчи арена" у Подмосковљу у петак од 18.00.

У досадашњем току сезоне у Евролиги, Звезда након четири утакмице има половичан учинак, док Химки није уписао победу у пет сусрета.