Читај ми!

Обрадовић пред Фенер: Тежак меч, желе да се докажу на старту

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић, пред старт нове сезоне у Евролиги и меч са турским Фенербахчеом, рекао је да његов тим чека тешко гостовање у Истанбулу. Меч Фенербахчеа и црвено-белих игра се у петак од 19.45 у "Улкер Спорт Хал“ у Истанбулу.

На први званични наступ после шест месеци од проглашења пандемије вируса ковид-19, црвено-бели у Турску путује без Емануела Терија и без евролигашке провере у припремном периоду.

"Очекује нас тешка утакмица, на првом месту и због чињенице да је прва након дуге паузе. Гостујемо озбиљној екипи која је доживела промене између две сезоне. Нема сумње да ће сви желети да се докажу на премијери, својим навијачима, новом тренеру Игору Кокошкову. Због тих промена формиран је утисак у јавности да је тај тим слабији него прошле сезоне, али то једноставно нема своје упориште у чињеницама", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Екипа Фенербахцеа доживела је много промена током лета у играчком кадру, а у екипу су стигли Дајшон Пјер, Едгарас Улановас, Џастин Хемилтон, Данило Бартел, Еди Џерел, док је на клупи је Жељка Обрадовића заменио селектор Србије Игор Кокошков.

"Дошли су одлични играчи, води их одличан тренер. Желе као и ми добро да отворе такмичење и са те стране чека нас изузетно тежак посао. Са друге стране, ми нисмо имали озбиљнију проверу са неким евролигашем током припремног периода која би нам доста показала за овакву утакмицу, и због тога нам на пример много недостаје онај меч са Ефесом у Анталији. Припремали смо се током лета у новим ковид околностима, имали смо и тај пех са Ноком, Тери који је стигао као замена није још увек спреман, екипа још увек није формирана. Без обзира на све, желимо да одиграмо добру, борбену утакмицу, чиме би себи дали шансу у Истанбулу да дођемо до резултата", навео је Обрадовић.

Капитен Бранко Лазић каже да је нви поцетак, сада у врло специфичним околностима и без публике.

"Екипа Фенера јесте доживела бројне промене, али то је из играчког угла увек додатни мотив за све новопридошле да се покажу на старту. Остали су неки врло важни играчи, почев од Де Колоа и Веселог. Изузетно јака екипа у коју је убачена и нова свежа крв, стигао је селектор Игор Кокошков. Ми смо такође доживели промене, нисмо још уиграни, нисмо ни комплетирани као тим, али очекујем као што увек кажем, да се боримо, држимо договора из свлачионице. Дуга је пауза иза нас, радујемо се почетку такмичења и утакмицама јер смо последњу званичну одиграли још са Макабијем", рекао је Лазић.

Меч између кошаркаша Фенербахчеа и Црвене звезде игра се сутра од 19.45 у "Улкер Спорт Хал" у Истанбулу.