Србија са четири кошаркашице у ЕЛ, чека се још Соња Васић

Кошаркашице Јелена Брукс, Тина Крајишник, Александра Црвендакић и Нина Милић биће представнице Србије наредне сезоне у женској Евролиги.

Учешће у најјачем клупском такмичењу за сада су обебезбедиле Брукс и Крајишник са мађарским Шопроном, Црвендакић као чланица француског Асвела и Милић са шпанском екипом Авенида.

Директан пласман у Евролигу изборило је 14 клубова, док ће се четири екипе борити за преостала два места у главном жребу.

Прилику да се нађе у елитном такмичењу имаће и шпанска Ђирона, за коју наступа Соња Васић, у двомечу квалификација играти против румунског Сепсија.

Други квалификациони пар чине турски Измит Беледије и мађарски Мишколц, а квалификације се играју у два меча на кош разлику.

По три клуба у Евролиги следеће сезоне имаће Русија и Француска - Јекатеринбург, Динамо Курск и Надежда, односно Асвел, Бурж и Баскетленд.

Два представника има Турска (Фенербахче и Галатасарај), а ту су још Шопрон (Мађарска), Гдиња (Пољска), Авенида (Шпанија), Праг (Чешка), Скио (Италија) и Рига (Летонија).

Жреб за такмичење биће одржан 17. августа у Минхену, док ће 1. септембра на састанку Борда Фиба Европе бити одлучено када и како ће сезона за кошаркашице почети.