Кокошков напустио НБА и Кингсе, ускоро у Истанбулу

Српски селектор Игор Кокошков напустио је НБА ”бабл” у Орланду и редове Сакраменто Кингса, како би се прикључио свом новом тиму, Фенербахчеу из Истанбула.

Наиме, иако је било планирано да са Кингсима остане до краја сезоне, након пораза у првом мечу наставка од Сан Антонија и готово извесно изгубљене шансе да се дође до плеј-ина и плеј-офа, руководство Сакрамента га је раније ослободило обавеза.

"Желео бих да честитам Игору на именовању за тренера Фенербахчеа и да му се захвалим на посвећеном времену Кингсима”, рекао је први тренер Сакрамента Лук Волтон и додао:

”Он је био је изузетно важан члан мог стручног штаба и његова приородна способност да води наше играче биће и даље инсипрација нашем тиму да напредује у Орланду. Желимо му све најбоље", стоји у саопштењу Кингса.

Кокошков је недавно договорио трогодишњу сарадњу са екипом Фенербахчеа, који је тражио квалитетну замену за Жељка Обрадовића, који је решио да не продужи сарадњу са турским гигантом.

Претходно је Кокошков наследио Александра Ђорђевића на месту селектора репрезентације Србије.

Подсетимо, Игор је више од двадесет година провео у НБА лиги на разним позицијима и у бројним тимовима, а у сезони 2018/2019 био је главни тренер Финикс Санса, и то као први Европљанин коме је то пошло за руком.