Основана унија играча АБА лиге

Са жељом да се заштите права играча АБА лиге, али и унапреде услови који су неопходни за развој кошаркаша са простора бивше Југославије, основана је Унија играча АБА лиге под називом "Voice".

Оснивачи Уније су Раде Загорац, кошаркаш Партизана и Ненад Миљеновић, члан ОКК Београда, а некадашњи кошаркаш Партизана, Меге, Радничког и Олимпије.

Ово непрофитно удружење са седиштем у Београду покренуто је са циљем да се пре свега заштите кошаркаши који наступају у регионалном такмичењу, да се допринесе развоју и унапређењу њиховог положаја, пружи подршка пројектима који ће пропагирати развој кошарке, као и да се прихвати и уважи став да је положај кошаркаша пред клубовима и организаторима такмичења једно од најзначајнијих питања која су везана за напредак игре под обручима у читавом региону.

План је да се предузимају активности које ће за циљ имати унапређење статуса играча, организовање семинара и других едукативних садржаја на којима ће се промовисати спортске вредности, као и значај и потребе заштите статуса играча, а Унија играча АБА лиге у том погледу активно ће сарађивати са сличним домаћим и међународним организацијама.

Удружење кошаркаша АБА лиге имаће генералног менаџера, Скупштину и Борд који ће чинити представници, односно играчи свих клубова који учествују у АБА лиги.