Милан Мачван завршио каријеру

Српски кошаркаш Милан Мачван саопштио је да је у 31. години завршио са активним бављењем кошарке.

Дугогодишњи репрезентативац Србије Милан Мачван завршио је кошаркашку каријеру у 31. години.

"Драги моји, дошли смо до краја играчких дана, нажалост моја колена не могу даље, кошарка ми је дала све, али дао сам и ја њој. Срце и хоће, али здрав разум каже да је крај", написао је Мачван на Инстаграму.

"Желео бих да се захвалим свима који су имали утицај на моју играчку каријеру,свим тренерима, саиграчима и навијачима. Највећа могуца привилегија за једног спортисту је да буде део државног тима и великих клубова који се боре за медаље и трофеје", додао је српски кошаркаш.

Мачван је каријеру започео у ФМП-у, након чега је у Европи играо за Хемофарм, потом Макаби из Тел Авива, Партизан, Галатасарај, Олимпију и Минхенски Бајерн.

Последњу сезону у каријери провео је у Јапану, где је наступао за Алварк из Токија.

Мачван је са репрезентацијом освојио сребрно одличје на ОИ 2016. године, као и сребрне медаље на ЕП у Пољској 2009. и Турској 2017. године.

У млађим селекцијама освајао је златне медаље на два европска и једном светском првенству.

На одлуку о завршетку играчке каријере утицале су бројне повреде које је доживео у последњем периоду.

Српски кошаркаш најавио је да жели да остане у кошарци, али не у улози тренера.

"Остварио сам своје дечачке снове, све оно што ми је било битно, освајао трофеје и медаље, био капитен репрезентације. Остаћу у кошарци сигурно јер је она мој живот, али у некој другој улози. До следећег виђења", закључио је Мачван.

Кошаркашки медији широм Европе наводе да би Мачван могао да постане спортски директор Виртуса или Партизана. Међутим, италијански клуб је истог дана демантовао ту вест.