Коронавирус померио НБА драфт за септембар

Овогодишњи НБА драфт, првобитно планиран за 25. јун, померен је за 25. септембар, преносе амерички медији. Ова одлука ће вероватно утицати на тржиште играча и транскације на релацији Европа-САД.

Челни људи најјаче кошаркашке лиге на свету због пандемије коронавируса одлучили су да одложе драфт, који ће се у новом термину одржати крајем септембра у Бруклину.

То је очекивана одлука с обзиром да ће се прекинута сезона највероватније наставити 31. јула у Орланду, а у њеном финиширању учествоваће између 20 и 22 тима.

Србија на овогодишњем драфту има четворицу представника Уроша Трифуновића, Николу Мишковића, Алексеја Покушевског и Филипа Петрушева.

Укупно 205 кошаркаша покушаће да се наметне неком од НБА клубова, а ово померање могло би поприлчно да утиче и на кошаркашку пијацу у Европи и трансакције на релацији Европа-НБА, јер ће сезона на Старом континенту почети крајем септембра, док се уз померање драфта извесно помера и почетак наредне НБА сезоне (највероватније ће она почети на католички Божић 25. децембра).