Маљковићева: Велики успех мале Србије

Селектор женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић изјавила је да је други узастопни пласман на Олимпијске игре велики успех за једну малу државу као што је Србија.

Србија је у последњем колу квалификационог турнира у Београду савладала Мозамбик са 76:48 и обезбедила место на ОИ у Токију.

"Пре свега, честитке Мозамбику, борили су се као што смо очекивали, а овај турнир је био веома добар за женску кошарку. Не могу да кажем да је меч био добар за гледање, али сам сигурна да су људи који бар мало познају кошарку очекивали овако нешто. Имали смо тешку утакмицу синоћ против Нигерије и ово није било лако за играчице, посебно са системом са овако мало тренинга. Једина ствар о којој треба да размишљамо су наше друге Олимпијске игре, што је велики успех за овако малу државу попут Србије", рекла је Маљковићева на конференцији за медије после меча.

Капитен Србије Јелена Брукс истакла је да је невероватан осећај после пласмана на ОИ.

"Невероватан је осећај то што настављамо да пишемо историју наше државе и што смо биле у могућности да то урадимо пред нашим навијачима и породицама. Био је ово тежак турнир, знале смо шта можемо да очекујемо од свих утакмица. Тешко је имати један тренинг и бити спреман за овакав турнир. Драго ми је што смо успеле да победимо две веома важне утакмице", изјавила је Брукс.

број коментара 0 Пошаљи коментар