Мега као аутобуска станица, Кејн већ отишао!

Деандре Кејн, амерички кошаркаш који је у среду постао играч Мега Бемакса, после само три дана и једне одигране утакмице отишао је у грчки Перистери.

Некоме може бити занимљива, некоме невероватна а некоме је вероватна неприхватљива прича која нам стиже из АБА лиге, тачније из екипе Меге, која ове године као домаћин игра на Новом Београду. 

Наиме, играч је у тај клуб дошао, одиграо утакмицу и отишао и то све у року од три дана!

Деандре Кејн, Американац са солидним евролигашким искуством, успео је уз помоћ свог агента и незваничног власника клуба Мишка Ражнатовића да потпише тзв. "отворени уговор" 5. фебруара, одигра меч 19. кола АБА лиге против Цибоне у Загребу (победа 87:76) и на њему оствари учинак од 14 поена, 5 скокова и три асистенције, а онда дан касније да оде у грчки Перистери!

Да ли је то био унапред припремљени сценарио људи који воде Мегу, или је понуда дошла након његове добре дебитанске партије у розе опреми и врло могуће круцијалне победе у борби за опстанак, није познато.

Што се правне стране тиче, ту нема никаквих препрека да се тако нешто изведе, с обзиром да таква могућност постоји у форми већ поменутог "отвореног уговора".

Ипак, поставља се питање да ли сама лига треба да покуша да ограничи овакве аранжмане, јер клубови у њима изгледају попут аутобуске станице или каквог хостела...

број коментара 0 Пошаљи коментар