Мијовић: Партизан заслужује респект, биће захтеван меч

Тренер кошаркаша Будућости Петар Мијовић, пред дерби 19. кола АБА лиге, изјавио је да његов тим очекује тежак дуел са београдским Партизаном.

Црно-бели сутра од 18 сати дочекују Будућност у Штарк арени, а два тима тренутно имају исти учинак од по 14 победа и четири пораза.

Тренер Будућности Петар Мијовић изјавио је за сајт регионалног такмичења да његову екипу очекује тешка утакмица, као и да резултати у оба такмичења довољно говоре о снази Партизана ове сезоне.

"Мислим да у претходних пет, шест сезона нису били бољи, нису били комплетнији и са никад већим амбицијама у оба такмичења. Са друге стране, као што сам раније рекао, мислим да наша позиција није случајна. Ми смо на четири кола пре краја на деоби првог места", рекао је Мијовић.

Додао је и да сутрашњи ривал заслужују највеће могуће поштовање. 

"Како гледамо да са победом против Партизана отворимо и прво место, тако смо и јако обазриви према свему што нас чека и након ове утакмице с обзиром да се боримо за што бољу позицију пред плеј-оф. Сигурно ће бити захтеван меч, Партизан као клуб, тренер Тринкијери и ростер који имају заслужују највећи могући респект и мислим да ћемо морати да будемо најбољи ове сезоне уколико мислимо да одиграмо утакмицу коју би у неком моменту увели у наш жељени ток и довели себе у ситуацију да тријумфујемо у Београду", навео је Мијовић.

Истакао је и да је Партизан ове недеље већ одиграо два јака меча, против Црвене Звезде и Виртуса, али да упркос томе Будућност не може да игра на карту умора код Партизана.

број коментара 0 Пошаљи коментар