Имао је све, сада је бескућник – од играња са "краљем" до батина на улици

Имати па немати – једна од најтежих клетви. Али оно што се догодило Делонтеу Весту посебна је прича.

Oд сиромаштва до милиона и назад – није ретка прича у професионалном спорту.

Међутим, прича Делонтеа Веста је толико невероватна и тужна.

Бостон је изабрао Веста на драфту 2004. године, у првој рунди. Играо је још за Сијетл, Кливленд и Далас, а после осам сезона проведених у НБА лиги, отиснуо се у Кину.

Са кошарком је раскрстио 2015. године и од тада се мало зна о његовом животу.

Зна се само да је постао бескућник и да има велике менталне проблеме. 

Откривено је да има биполарни поремећај, али је он то негирао, а своје понашање правдао стресом и тренутном депресијом.

Ухапшен је 2009. године, када је заустављен због саобраћајног прекршаја. За појасом је имао пиштољ, још један око скочног зглоба, а у кутији за гитару "пумпарицу".

Друштвено корисни рад, посете психологу, условна слобода... Добро је прошао, али је то већ тада био показатељ да се Вест бори са великим проблемима. 

Сада је, изгледа, дотакао дно. Друштвеним мрежама је прострујао снимак Делонтеа Веста, који је претучен на улици, а потом приведен. 

Бројни љубитељи кошарке су, након одгледаног снимка, тражили од НБА лиге да се укључи и некако помогне човеку који је скоро једну деценију провео у најјачој кошаркашкој лиги.

Човеку који је од кошарке зарадио 16,5 милиона долара и који је завршио на улици.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 21. јан 2020, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

e

kako kazu u nasem narodu , zivot je nekom majka a nekome maceha...

(уторак, 21. јан 2020, 17:37) - Nesa [нерегистровани]

Ah

Americke vrednosti.

(уторак, 21. јан 2020, 16:47) - sjan [нерегистровани]

MONEY

Evo ga jedan od XX primera šta znači živeti SPEED. Zbog lepih trenutaka dočeka se agonija kojoj je teško oderediti vreme trajanja. Odličan primer mladim ljudima da debelo razmišljaju šta sve znači termin ŽIVOT. Nadam se da će me mnogi razumeti i na vreme staviti prst na čelo.

(уторак, 21. јан 2020, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

svet, čaroban i lep

Primer koji ovde gledamo dobra je ilustracija kako je ovaj svet nakazan! Čovek se psihički razboleo, verovatno je u procesu progresije svoje bolesti i opljačakan, a sad živi daleko ispod svakog dostojanstva čoveka. A koliko je potrebno, mesečno, da mu se obezbedi dostojan život, i zdravstveno osiguranje koje bi mu omogućilo psihijatrijsku terapiju i negu? 2000 $? 3000$ ? U svakom slučaju suma koju bi bilo koji igrač NBA mogao da plati, svaki mesec, a da se to na njegovom računu i ne oseti!
Gledam neki dan, mislim baš na ovom sajtu, ruka onog najpopularnijeg fudbalera sveta, ne mogu sad da mu se setim imena. Sat i prsten, zajedno skoro milion evra!!? Zapitao sam se kako ga nije sramota da tako nešto nosi ali odmah shvatih da su njega naučili da se tim treba ponositi.

(уторак, 21. јан 2020, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

Tužno

I mi smo imali državu a sada.

(уторак, 21. јан 2020, 14:57) - Slavisa Kejic [нерегистровани]

NBA

Treba kosarkaski svet da mu pomogne. Covek je bolestan i tako to treba gledati. Nije malo 10 godina u najboljoj ligi na svetu. Ogromna je to organizacija i ima mnogo ljudi i novca. Trebaju mu pomoci.