Пеликанси нису издржали, Кавај и Лу донели победу Клиперсима

Кошаркаши ЛА клиперса савладали су на гостујућем паркету екипу Њу Орлеанс пеликанса са 133:130.

Екипа Њу Орлеанс пеликанса наставља да пријатно изненађује у последње време.

Само два дана након победе над екипом Јуте, Пеликанси су одиграли фантастично и против Клиперса.

Упркос поразу, тим Алвина Џентрија и без Зиона Вилијамсона, показао је свој потенцијал. Са друге стране, додуше, недостајале су услуге Пола Џорџа.

Пеликанси су амбициозније и расположеније ушли у меч и изненадили госте.

На крилима домаће публике и тимске игре су стекли предост у другој четвртини, коју су успешно одржали у трећој деоници.

Ипак, Клиперси су консолидовали редове онда када је то било најбитније и на индивидуални квалитет и енергију Ленарда, Вилијамса и Херела, направили преокрет и повели.

До краја меча Вилијамс је погодио кључну тројку на једној страни за вођство од шест поена Клиперса, а на другој Редик прво смањио на три поена, да би потом исти играч промашио тројку за продужетак у последњој секунди.

Најефикаснији у победи Клиперса била је поменута тројка играча. Кавај Ленард постигао је 39, Лу Вилијамс 32, а Монтрезл Херел 24 поена. Једини двоцифрен ван њих био је Шемет са 11 поена.

Домаћа екипа знатно боље је расподелила поене и чак шест играча постигло је двоцифрен број поена. Истакли су се Дерек Фејворс са 22 поена и 11 скокова, Брендом Инграм са 21 поеном, Џеј Џеј Редик са 19, док је Лонзо Бол имао 18 поена, десет скокова и 11 асистенција.

Клиперси су уписали 30. победу у 43 одиграна меча и избили на друго место Западне конференције, док су Пеликанси 12. са учинком од 16 победа и 27 пораза.

број коментара 0 Пошаљи коментар