НБА лето је почело раније, Конли у Јути

Пар дана након што се сазнало да ће Ентони Дејвис каријеру наставити у Лос Анђелес Лејкерсима, у НБА лиги се десила још једна замена односно трејд. Мајк Конли, доскорашњи и дугогодишњи кошаркаш Мемфис гризлијса иде у редове Јуте џеза.

Конли је већ годинама најбољи кошаркаш Мемфиса, али је у прошле две сезоне изразио жељу за променом средине.

Након што су се релативно лако одрекли Марка Гасола, Мемфис је одлучио да екипу напусти и Мајк Конли, чиме се потпуно променио имиџ екипе.

Плејмејкер Конли је отишао пут Јуте, у замену за Кајла Корвера, Џеја Краудера, Грејсона Алена и 23. пика са драфта који се одржава у четвртак.

Чињеница је да су обе екипе прошле добро у трејду.

Мемфис се одрекао 31-годишњег играча са великом платом да би заузврат довео солидне искусне играче улоге какви су Корвер и Краудер, али и младог, атрактивног играча у успону Алена, као и пика на драфту. Гризлији ће "кључеве екипе" препустити другом пику на драфту којег поседују, а највероватније ће то бити Џа Морант, једна од великих нада америчке кошарке.

Јута са друге стране је успела да доведе Конлија, једног од бољих плејмејкера лиге, којег ће упарити са Донованом Мичелом и Рудијем Гобером. Неизвесна ће бити судбина Рикија Рубија, који је слободан агент, док ће Данте Ексум, талентовани кошаркаш из Аустралије имати одличног ментора и саиграча на истој позицији.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар