Читај ми!

Шериф зауставио Звездине налете, одлука пада у реваншу

Фудбалери Црвене звезде и Шерифа одиграли су нерешено 1:1 на стадиону "Рајко Митић" у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Реванш је на програму за седам дана у Модлавији.

Није успела Црвена звезда да савлада шампиона Молдавије у Београду, па ће одлука о проласку у последње коло квалификација за Лигу шампиона пасти у реваншу.

Од првог минута се могло наговестити да ће се у Београду играти динамична и занимљива утакмица.

Гости су боље и агресивније отворили меч и у уводних десетак минута притискали Црвену звезду, имали више лопту у ногама и претили на гол на којем брани Милан Борјан.

Ипак, како је време одмицало, Звезда је бивала све сигурнија и опуштенија, што је резултовало тиме да се лопта много више налази на противничкој половини и у њиховом шеснаестерцу. 

У неколико наврата недостајао је кључан, завршни пас, како би шампион Србије озбиљније угрозио гол молдавске екипе.

Прва промена на семафору десила се у 33. минуту, када су гости повели.

Кастењада је лукаво извео слободан ударац са неких 20 метара, ухватио заклоњеног Борјана на "кривој нози" и довео Шериф у вођство.

Ако до тада није имала разлога да крене са директнијим нападима, Звезда је након примљеног гола то морала да уради.

У неколико наврата одбрана гостију интервенисала је како би спречила озбиљнију шансу и гол, али је у самом финишу поклекла.

У вероватно најбољем могућем тренутку је српска екипа дошла до изједначења.

Почела је судијска надокнада када је након прекида Канга убацио лопту у петерац ривала, а тамо веома смиушено интервенисао један фудбалер Шерифа, који је одбио лопту право на ногу Дионију, који је пред собом имао празан гол и лак задатак.

Звездино овогодишње појачање тако је постигло други гол у последње две утакмице квалификација за Лигу шампиона. 

Одлично је Црвена звезда ушла у друго полувреме, била далеко бољи ривал и доминирала поседом и уласцима у завршну трећину терена.

Веома битан детаљ меча одвио се у 58. минуту, када је Гелор Канга зарадио други жути картон.

Румунски арбитар проценио је да је Канга рукама зауставио потенцијалну контру гостију, па му је доделио другу јавну опомену.

Ипак, Звезду у наредних 15-ак минута није омело то што има играча мање, чак је штавише српска екипа још јаче наставила да притиска ривала и ствара шансе.

У два наврата је Филипо Фалко морао боље да завршава акцију, али су његови ударци ишли преко гола или право у голмана Шерифа. 

До краја меча су виђена узбуђења пред оба гола, али промене резултата није било.

Реванш између Шерифа и Црвене звезде игра се за седам дана у Молдавији.