Читај ми!

Станковић најавио повратак на прави колосек, нема случаја Дегенек – тачка

Долазимо из утакмице где нисмо узели комплетне бодове и из пораза са гостовања у Казахстану и сигурно да меч против Младости треба да нам врати победносни ритам, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић. Деки се осврну и на Дегенетак и прекинуо све недомуце.

Црвено-бели у суботу од 21 сат дочекују лучанску Младост у другом колу Суперлиге Србије.

"Утакмица у којој неће бити калкулација, као ни до сада. Очекујем добар меч, да повратимо самопоуздање и направимо добру увертиру пред среду. Гледао сам утакмицу Младост - Раднички и нереално ми је да се завршило 0:1, када су Лучани заслужли да добију са великом разликом."

"Играју директно, много трче, врше пресинг, не мењају свој стил игре били домаћини или гости. Од првог момента треба да наметнемо нашу игру. Домаћини смо, играмо пред нашим навијачима и само идемо на победу", рекао је Станковић за клупски сајт.

Станковић је открио и шта може да донесу победу.

"Гол у право време је кључан. Звезда је једнако резултат. Да смо победили Војводину 1:0, то би било потпуно другачије. Прижељкујем баш такву утакмицу, али да постигнемо гол у право време како би олакшали даљи ток меча. Не можемо за четири дана да заборавимо оно што је урађено прошле године. У Звезди се пише историја, али се не узиви од старих заслуга и тога смо свесни такође", рекао је.

Причао је Станковић и детаљније о здравственом билтену, статусу Милоша Дегенека и томе ко ће стартовати као централни нападач.

"Здравствени билтен је добар. Гајићу је испало раме, али доктор је успео да га врати и кроз консултације са њим добили смо информације да је то бол и да се тиме не рескира ништа више. Што се самог састава тиче, имамо тренинг вечерас и сутра цео дан. Видећемо за штоперски тандем."

"Доста се прича о Дегенеку, који је феноменалан момак и професионалац и на њега немам никакву замерку. Прошле су две утакмице и то ако сад није у првом плану, не значии да неће бити. Стављам тачку на „рекла казала" приче. Немам лични проблем ни са једним играчем, једино можемо да имамо „спортски". Дегенек поштено ради свој посао, али ја правим екипу и стојим иза тога", рекао је Станковић.

Он је додао да му нико не саставља тим, нити му говори кога да стави и шта да ради.

"Ако се то икада буде десило, нећу бити тренер Црвене звезде више. Почеће Диони као нападач. Верујемо у њега, нема разлога да не буде тако, надам се да ће на свом дебију на Маракани осетити шта значи носити дрес Звезде и да ће га украсити голом. Што се бонуса тиче, ту имам дилему, али донећу одлуку вечерас", каже Станковић.

Он истиче да је тренутно фокусиран на утакмицу са Младости, али је у подсвести и Каират.

"До недеље мислим на Лучане, па онда на Каират. Ту нам је негде и тај меч у глави. Имамо и ми неке проблеме, имају и они. Играли су са четири одбрамбена играча и још тројицом дефанзиваца на средини терена. Гледаћемо да решимо то на најбољи начин'''', додао је тренер црвено-белих.

Станковић је говорио и о тактичким одлукама против Каирата, али и о "звездаштву" и томе да је сигуран да ће навијачи доћи у суботу да дају ветар у леђа екипи.

"Моја кривица је пораз у Казахстану, али неко ко воли Звезду као ја, сигурно неће радити против клуба. Волим и себе, нећу ни против себе да радим и да неког бољег не ставим у тим или да измишљам топлу воду. Ако ме је Звезда нешто научила, то је да је немогуће могуће и да се овде снови остварују", рекао је он.

"Докле год са црвено-белом крви будем радио овде, радићу у добробит клуба, јер ко је Дејан Станковић на спрам Звезда - ништа. Она је много изнад мене. Јел смо испали од Каирата? Нисмо. Знам колико могу и шта дају фудбалери за клуб и грб. Нешто није било онако како сам замислио, али верујем у све њих."

"Сваки навијач, поготово када је тешко, знам да ће дати максималну подршку сваком играчу у клубу, јер такав је навијач Звезде. Кад се слави - слави се, ал кад патимо, онда смо иза клуба максимално. Е зато сам поносан звездаш", закључио је Станковић.