Читај ми!

Енглези иступили из Суперлиге, Чеферин подржава одлуку

Енглески премијерлигаши Манчестер Сити, Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер јунајтед и Тотенхем, званично су саопштили да су донели одлуку о иступању из новоформиране Суперлиге. Очекује се да исто убрзо ураде и Атлетико Мадрид и Барселона.

Први је до такве одлуке дошао Сити, покренувши процедуру повлачења из групе која ради на развоју и оснивању Суперлиге, чије је формирање иницирало 12  европских клубова.

Председник Европске фудбалске уније (Уефе) Александар Чеферин поздравио је такву одлуку Ситија.

"Одушевљен сам што могу да пожелим повратак Ситију у европску фудбалску породицу. Показали су велику интелигенцију и да имају слуха за многе ствари, а пре свега за своје навијаче. Као што сам рекао, потребна је храброст да се призна грешка, али никада нисам сумњао да они имају способност и здрав разум да донесу такву одлуку", рекао је Чеферин, преноси Скај спортс.

Пар сати касније, након састанка који је одржао председник Суперлиге Флорентино Перез, процедуру повлачења званично су саопштили и остали енглески клубови: Јунајтед, Ливерпул, Арсенал, Тотенхем и Челси.

"Као резултат слушања вас навијача и шире фудбалске заједнице протеклих дана, обавештавамо јавност да се повлачимо из Суперлиге. Погрешили смо и извињавамо се због тога", наводи се у саопштењу Арсенала.

Формирање Суперлиге иницирало је 12 клубова у Европи, међу којима су поред Челсија, Ситија, Арсенала, Барселоне и Атлетико Мадрида још Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Тотенхем, Милан, Интер, Јувентус и Реал Мадрид.