Читај ми!

Стадион у Напуљу мења име у Марадонину част

Познати фудбалски стадион у Напуљу ”Сан Паоло” убудуће ће носити име по легендарном Дијегу Арманду Марадони. То је јуче предложио градоначелник, а Наполи прихватио.

Фудбалски свет јуче је потресла смрт великог Дијега, а посебно је емотивно синоћ било у Напуљу, где је чувени фудбалер оставио неизбрисив траг.

Недуго после потврде најгорих слутњи, светла на стадиону ”Сан Паоло” упаљена су у част човека који је клубу и граду донео две титуле шампиона Италије и много, много радости.

Испред бројних мурала у граду подно Везува навијачи су се синоћ окупљали, палили бакље и свеће и одавали почаст свом ванвременском идолу. Слично је било и испред стадиона.

У целој тој атмосфери шока и туге, на Твитеру се огласио градоначелник Напуља Луиђи де Магистрис, који је предложио да градски стадион у будуће носи име по Марадони.

Тај предлог наишао је, логично, на одушевљење и одобравање свих, а убрзо се начелно са тим предлогом сложио и власник Наполија Аурелио Де Лаурентис. 

Још није дефинитно утврђен пун будући назив, али највероватније ће он гласити ”Дијего Армандо Марадона - Сан Паоло стадион”.