Андре Ширле напустио Борусију Дортмунд

Немачки фудбалер Андре Ширле и његов матични клуб Борусија Дортмунд споразумно су раскинули уговор годину дана пре његовог истека. Ширле је био на позајмици у Спартаку из Москве, али је пропустио је све утакмице Спартака почетком године због повреде зглоба.

Ширле, који има 29 година, последњи пут је играо за Борусију Дортмунд у мају 2018. године, а затим је отишао на позајмице у Фулам и Спартак из Москве, а са клубом се опростио посебном поруком на сајту и друштвеним мрежама.

„Био је то период са успонима и падовима, али и са многим драгоценим искуствима на спортском и посебно на личном нивоу.", навео је Ширле. 

Офанзивни везиста је у руској лиги постигао само један гол и после повреде није се вратио у тим када је руска лига настављена прошлог месеца после паузе због пандемије коронавируса.

Каријеру је почео у Мајнцу 2009. године, а играо је за Бајер Леверкузен, Челзи и Волфсбург, одакле је 2016. године прешао у Дортмунд.

За репрезентацију Немачке, са којом је 2014. године освојио Светско првенство, одиграо је 57 утакмица и постигао 22 гола.