Звезда почела припреме уз измену плана

Тим Црвене звезде се после три недеље паузе поново окупио за почетак припрема за нову сезону. Тренер Дејан Станковић је истакао да је првобитни план припрема знатно измењен, али да то неће утицати на квалитет припрема и да је велики оптимиста пред почетак нове сезоне.

Црвено-бели су се окупили на стадиону "Рајко Митић", без шесторице играча који имају коронавирус и који ће наредне две недеље бити у изолацији, а Дејан Станковић је истакао добро расположење у тиму.

"Лепо је поново бити на Маракани, једва сам чекао. Имали смо леп одмор, играчи су ишчистили главу и дошли су орни и спремни да уђемо у припреме од којих доста зависи. Знамо циљеве, пред нама је већ првог августа почетак првенства, а онда чекамо исходе у Лиги шампиона. Прогнозе не могу да дајем, тек треба да кренемо с радом, по природи сам реалиста, али и велики оптимиста.", рекао је Станковић.

Констатовао је да припреме почињу неколико дана касније, али да то неће имати велики утицај, јер су играчи тренирали и током недеља паузе.

"Жртвовали смо пар дана припрема како би добили пар дана одмора. Они су прави професионалци и радили су последњих седам дана. Припреме ће бити јаке, као што су биле и прошле године".

Тренер Звезде истиче да је дошло до промене плана у вези припрема и места њиховог одржавања.

"Нећемо ићи у Врњачку Бању, на Дивчибарима ћемо бити све време. Од 11. до 27. ћемо бити на Дивчибарима. Драго ми је што остајемо у Србији, а 28. ћемо играти припремну утакмицу на Маракани.", изјавио је Станковић за клупски сајт.

Станковић је навијачима поручио "да буду уз Црвену звезду, да без њих нема ништа и наравно да носе маске".

Сви играчи и стручни тим су тестирани и имали су негативан налаз, односно немају коронавирус, а припреме ће се одвијати уз неопходне мере заштите.