Преминуо млади фудбалер Аталанте Андреа Риналди

Млади 19-годишњи фудбалер Аталанте Андреа Риналди преминуо је данас у болници у Варезеу, саопштио је његов клуб.

Риналди је преминуо након што се у петак, док је тренирао у својој кући, осетио лоше. Иако је одмах одвезен у најближу болницу у Варезеу, млади фудбалер је преминуо од последица церебралне анеуризме.

Саопштење о његовој смрти дао је менаџер Марко Монтесаркио.

"Ово је изузетно тужна вест коју нико не би желео да чује, нарочито за мене, иако сам те познавао тек годину дана. Твој отац је организовао наш сусрет али мало нам је требало да схватимо да имамо делимо исте принципе те да можемо да радимо заједно. Заиста сам почаствован што сам имао могућност да те упознам и срећан сам што су се наши путеви укрстили иако је за врло кратко време."

Риналди је последња три дана био на интензивној нези због анеуризме на мозгу.

"Надам се да сам успео да ти пренесем нешто позитивно као што си ти мени. Био си увек одан и коректан са свима, то си једноставно био ти унутар и ван фудбалског терена. Тај зелени правоугаоник твог живота! Волео бих да сам могао да се радујем заједно са тобом повратку професионалаца, то је нешто што си заслужио након одличне сезоне у Лењану."

Риналди је прошао све селекције Аталанте, а играјући за омладински тим ове сезоне је на 23 меча постигао један гол.

"Имали смо тако пуно циљева пред нама али, нажалост, судбина је одлучила да те однесе од нас у секунди. Твој живот је био кратак али живео си га интензивно јер си био борац и ниси се предавао пред тешкоћама. То си увек умео да покажеш и увек си давао све од себе! Била ми је част да будеш део моје екипе и радо ћу те се сећати по твојој реченици која је била и твој мото: 'Ако се не бориш за оно што желиш, немој плакати за оним што изгубиш'", наводи се у поруци коју је објавио Монтесаркио.

Ћао Андреа Риналди, срећан пут.