Нови ”дриблинг” Здравка Мамића

Контроверзни и незванични власник загребачког Динама Здравко Мамић објавио је на свом Фејсбук профилу износ плата тренера Ненада Бјелице и његовог стручног штаба.

Алфа и омега ”модрих” са Максимира се јавио из бекства, из Међугорја, преко Фејсбука, и објавио слику графичког приказа плата Динамовог стручног штаба у последњих 20 месеци.

Тако је откривено да је први тренер Ненад Бјелица у том периоду инкасирао 24.385.673,01 куну, што је око 3.200.000 евра.

Његови сарадници, који су иначе отпуштени пре неколико дана, зарађивали су знатно мање али прилично добро за хрватске услове, те су сви заједно укупно Динамо ”коштали” нешто мало мање од пет милиона евра.

”Меси и саиграчи су се одрекли 70% примања, белгијски ногометаши ће месечно преживљавати с 13 000 куна, Жилина која је седмероструки првак Словачке је прогласила банкрот, Кристијано Роналдо, Јувентус, Бајерн Минхен и многи други су се солидарисали, те показали да се на муци познају јунаци. Динамо се припрема за времена испред нас и сви морамо носити део терета. Све успехе клуб је наградио, никоме није остао дужан, те је омогућио услове рада какве нема нико у овом делу Европе, а то ће радити и убудуће. Game over (Игра је готова)”, написао је Мамић. 

Цео сукоб групе тренера која је Динамо одвела до две титуле и веома успешног наступа у Европи и управе клуба настао је када су они, заједно са играчима, одбили да се одрекну трећине својих плата, већ су инсистирали да преговорима са управом клуба, која је и даље под контролом контроверзног Здравка Мамића.

Подсетимо, Мамића хрватско правосуђе терети за противправно присвајање 170 милиона куна (око 22 милиона евра) на трансферима играча током претходних година.