Читај ми!

Седма победа Душана Борковића, тријумф га дели од уласка у историју

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић забележио је и седму победу у ТЦР шампионату источне Европе. Наш ас има максималан учинак у такмичењу и још једна победа га дели од уласка у историју, јер Борковић има шансу да постане први Србин који је победио у свим тркама. Последња трка вози се у недељу од 12 часова и 20 минута.

Борковић је у свом "хјундаију И-30Н" стартовао са пол позиције у предпоследњој трци у шампионату источне Европе, међутим на старту га је претекао такође наш возач Милован Веснић у "купри".

Ипак, Борковић се убрзо вратио на прво мест,о које није испустио до краја трке.

Веснић је заузео изванредно друго место, док је трећи био Чех Јахим Галаш у "фолксваген голфу ГТИ ТЦР".

Душан Борковић је тако наставио победнички низ од седам узастопних победа.

Апсолутну доминацију у ТЦР шампионату источне Европе Борковић има прилику да потврди у недељу од 12 часова и 20 минута када ће се возити и последња, осма трка у сезони.

Иначе, Душан Борковић је и уочи овог последњег, четвртог тркачког викенда на Хунгарорингу освојио шампионску титулу, а у недељу ће покушати да постане први Србин који је тријумфовао на свим тркама у неком шампионату под окриљем Светске аутомобилске федерације.

На Хунгарорингу је наш коментатор и новинар Немања Матић, који припрема специјалну емисију о шампионских титула Душана Борковића.